Olejek Kiełki Pszenicy Artesania HAND MADE 60 ml.

Olejek z Kiełków Pszenicy jest pozyskiwany na zimno, tak aby nie utracił witaminy E, której posiada 156 razy więcej niż w jajku, 357 razy więcej niż w mięsie, 13 razy więcej niż ...

Więcej informacji

Drukuj

96.00 zł

Dodaj do koszyka

60 ml.

Oceń ten produkt

ocena: 0.00 | głosów: 0

Olejek z Kiełków Pszenicy jest pozyskiwany na zimno, tak aby nie utracił witaminy E, której posiada 156 razy więcej niż w jajku, 357 razy więcej niż w mięsie, 13 razy więcej niż w oleju z migdała, 11 razy więcej niż w oleju z orzecha, 15 razy więcej niż w oleju z kokosa, posiada również witaminę A i D, jak również lecytynę i enzymy.
Zbudowany w 53 % z kwasu linolowego i 25 % z kwasu oleinowego.
Kosmetyk do pielęgnacji twarzy jest najpotężniejszym antyutleniaczem, dlatego olej ten również używany jest do mieszania z innymi olejami, które łatwo się utleniają.

Dodatkową właściwością oleju z Kiełków Pszenicy w porównaniu z innymi antyutleniaczami jest to, że posiada powłokę lipidową, która pozwala na bezpośrednie działanie tam gdzie skóra jego potrzebuje najbardziej tworząc membranę komórkową.

Witamina E powstrzymuje i spowalnia powstawanie wolnych rodników, a tym samym przedwczesnego starzenia się skóry.
Polaryzacja YIN

Właściwości kosmetyczne:
Odmładza, zatrzymuje proces powstawanie zmarszczek i wysuszania skóry, antyutleniacz, zwalcza powstawaniu wolnych rodników, nawilża, zapobiega powstawaniu plam, powstrzymuje powstawaniu łuszczycy, pomaga w leczeniu egzem, przyśpiesza wchłanianiu olejków eterycznych, doskonały do pielęgnacji konturów oka i ust, przydatny przy pękniętych kapilarach, na trądzik, pomaga w zabliźnianiu się ran pooperacyjnych, wygładza ślady potrądzikowe, zapobiega oparzeniom posłonecznym i łagodzi jego skutki.

Właściwości terapeutyczne:
Reguluje nadmierne odkładanie się cholesterolu w krwi, poprawia szczelność kapilarów, hamuje proces twardnienia ścianek naczyń krwionośnych, zapobiega powstawaniu skurczy, chroni tkanki mięśni i nerwów, odżywia, dotlenia i odtruwa.
100% naturalny czysty nie rozcieczony z innymi olejami roślinnymi lub parafinowymi.

certyfikat_naturalny_250

 

Triticum vulgare (wheat) germ oil,

Twój komentarz:





Koszyk  

brak produktów

Suma 0,00 zł

Koszyk

Bestsellery

Zobacz wszystkie

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij

CHCESZ OTRZYMYWAĆ NOWOŚCI MAILEM?

DOŁĄCZ DO NAS